Lia Natalia Bukan Tak Berbaju Langsung

Ibarat diluah mati emak, ditelan mati bapa, pelakon baru Lia Natalia, 22, takut untuk memberi komen apabila wataknya berkemban dalam drama...Ibarat diluah mati emak, ditelan mati bapa, pelakon baru Lia Natalia, 22, takut untuk memberi komen apabila wataknya berkemban dalam drama Takhta 3 Ratu arahan Erma Fatima mendapat kecaman orang ramai.

Tambah pula sewaktu isu itu ditimbulkan, Lia yang memegang watak pembantu dayang Puteri Galoh Chandera masih menjalani penggambaran.
Isu itu menjadi lebih hangat apabila Erma memberi kenyataan di laman sosial, jika watak puteri dari Majapahit dan orang-orangnya ‘berkemban itu akan membawanya ke neraka, dia reda’.
Dalam artikel disiarkan Harian Metro baru-baru ini, Erma menjelaskan, kata-kata itu dimuat naik ke laman sosial Instagram miliknya selepas ada pihak mempertikaikan watak wanita berkemban tanpa mendengar penjelasannya terlebih dulu.

Perkara itu dibuat kerana cerita dihasil berdasarkan sejarah dan peristiwa sebenar berlaku pada zaman pemerintahan Sultan Mansur Shah sekitar 1456. Dia tidak pernah mempertikaikan hukum agama.


Pelawat